Ervaringen van vraagouders

De moeder van Henk verteld over de gastouderopvang:

Zodra we de auto hebben geparkeerd bij Gastouderopvang De Vijverhof begint het al: “Nnnaa - Nnnaa”. Dit betekent Sarina. Nu ons zoontje Henk 15 maanden is, zit hij in een fase dat mensen uit zijn vertrouwde omgeving eigenlijk niet weg mogen gaan. Even huilen dus als we hem bij Sarina brengen. Maar niet lang getreurd, Sarina pakt Henk direct op en leid hem af. Ze neemt echt even de tijd om hem gerust te stellen. Op de boerderij bij Wim en Sarina is veel te zien. Dieren, tractors en prachtig speelgoed. Dan ben je papa en mama zo vergeten hoor!

Het gevoel dat deze fijne gastouder ons als ouders geeft, is enorm veel waard. Zodra we het terrein af rijden op weg naar ons werk, maken we ons geen seconde zorgen. En dat is heerlijk! Tussendoor krijgen we vaak een foto toegestuurd, van het eten, spelen of een van de vele andere activiteiten. Altijd even fijn om te bekijken, genieten. Na de werkdag halen we ons zoontje weer op, met vieze nagels en knieën van het buitenspelen. Met de mond nog rood van de bietjes en de speklappen is het nu omgekeerd, Henk wilt nog niet mee naar huis! Het spelen is ook zo fijn. Gelukkig kunnen we hem geruststellen door te vertellen dat hij  morgen weer mag!

Twee dagen in de week vertrouwen wij ons zoontje toe aan de fijne zorg van Sarina. We kunnen het iedereen aanraden; ga voor het kleinschalige en vertrouwde van een gastouder. Het geeft een heerlijk gerust gevoel; je meest kostbare bezit is in goede handen!

 

 

Een vraagouder verteld over haar gastouderopvang:

Wij hebben voor onze 2 zoontjes heel bewust gekozen voor een gastouder in plaats van een kinderdagverblijf/opvang. De voornaamste reden vinden wij de huiselijke sfeer waar de kinderen komen.

Het is echt een tweede huis waar ze ook gewoon in een eigen bedje slapen en in een gezellige keuken samen aan tafel zitten bijvoorbeeld. Er wordt net als thuis eten gekookt, er kan mee gegeten worden en ze kunnen indien nodig in bad na een modderdag of poepbroek.

Maar daarnaast is ook de grote betrokkenheid van een gastouder voor ons een pluspunt. Geen verschillende leidsters maar een vast gezin, elke dag weer. Als ik naar onze jongens kijk is de gastouder echt een tweede thuis. Hier gaan de jongens heel graag heen en ze vragen er naar als het weekend is.

Er is zo’n vertrouwde sfeer dat het kind helemaal wordt opgenomen in het gezin. Dit zorgt ervoor dat de gastouder veel meer betrokken voelt dan de medewerkers van een kinderdagverblijf. Ook de verschillende leeftijden door elkaar maak dat ze veel van elkaar leren! Voor ons niks dan positiefs en we zijn ontzettend blij dat wij voor een gastouder hebben gekozen. Nooit spijt gehad, ze is goud waard.