Lienden

Voornaam:        Wilma
Woonplaats: Lienden
Opvang bij: Gastouder
Eigen kinderen: 3 kinderen
Speerpunten: Gezelligheid, structuur en vertrouwen 
Beschikbaar: In overleg op dinsdag en donderdag voor kinderen tot vier jaar
Geregistreerd LRKP: Ja

Vanaf dat ik 14 jaar was ben ik al in de weer met kinderen, toen nog door veel op te passen en later met mijn eigen kinderen. Ik heb 2 jongens, geboren in 2005 en 2011 en een dochter van 2008. Ik kan erg genieten van kinderen om mij heen, ze zijn spontaan en eerlijk; “wat je ziet is het”. Ik krijg er energie van om met kinderen bezig te zijn, ik vind gezelligheid heel belangrijk. Dat zal ik dan ook nastreven binnen mijn opvang, dat alle kinderen het gezellig  vinden en het als een tweede thuis beschouwen. Zodat ze met veel plezier komen en de ruimte voelen om zichzelf te kunnen zijn. Ik vind het belangrijk om de kinderen structuur te bieden, voor mezelf werkt dit het beste en ben ervan overtuigd dat het kinderen duidelijkheid en veiligheid bied. Ik kan met trots genieten van de sprongen die kinderen maken in hun ontwikkeling. Ik zal ze daar volop in stimuleren, ik wil me verdiepen in ieder individueel kind. Dit zal ik doen door diverse en  passende  activiteiten aan te bieden en ook veel voor  te lezen. Ik ben ervan overtuigd dat positieve aandacht en benadering ze helpt te groeien.

Wij wonen in een vrijstaand huis met veel ruimte daarom heen. Deze ruimte benutten we goed, want we hebben naast een moestuin ook diverse dieren lopen. Kinderen zullen bij ons geiten, konijnen en kippen tegenkomen. Ook hebben we een hond, deze loopt altijd buiten. Ik merk dat als wij kinderen op bezoek krijgen zij snel buiten te vinden zijn, net als onze eigen kinderen. Heerlijk in de buitenlucht, met volop speelgelegenheid.

Met de vraagouders streef ik naar veel vertrouwen, dit door eerlijk naar elkaar te communiceren en verwachtingen uit te spreken. Ook vind ik flexibiliteit naar elkaar  heel belangrijk. Ik hoop ook dat we door een goede overdracht naar elkaar echt samen zullen gaan werken aan het laten groeien van de kinderen.

Op dit moment werk ik nog in de thuiszorg, maar hoop dit af te kunnen bouwen en me volledig op het gastouderschap te kunnen storten, kom maar op met jullie opvangvragen.

In mijn vrije tijd word ik blij van lezen, wandelen, gezellige dingen ondernemen met familie en vrienden en ik ben natuurlijk altijd druk in de weer met onze kinderen.