Kesteren

 

Voornaam:        Kitty                                                                       
Woonplaats: Kesteren
Opvang bij: Gastouder thuis
Eigen kinderen: 1 volwassen thuiswonende zoon
Speerpunten: Gezellig thuis gevoel en creativiteit
Beschikbaar: In overleg van maandag tot en met vrijdag
Geregistreerd LRKP: Ja

Ik ben Kitty en heb al jaren mijn eigen Gastouderopvang het Craaiennest. Ik woon sinds 2017 met veel plezier op de Craaienhof in Kesteren. Daar is dan ook de naam van mijn Gastouderopvang op gebaseerd. Het is een hofje in een rustige buurt, dus niet zoveel verkeer in de straat. Ik heb een besloten ruime achtertuin, met een paar konijntjes, dus de kinderen kunnen heerlijk veilig buiten spelen.  Daarnaast ga ik regelmatig met de kinderen naar een speeltuin in de wijk, het bos of de dieren in de buurt voeren.

Ik ben sinds 2004 werkzaam als gastouder bij Gastouderbureau Klik en vind het heerlijk om creatief bezig te zijn met kinderen. Ik heb 10 jaar lang een kinderclub georganiseerd met gemiddeld 25 kinderen. Dat deed ik samen met aantal vrijwilligers en dus ruime ervaring opgedaan op diverse vlakken. 

Bij mij begint de dag al vroeg want ik bied voorschoolse opvang. Even rustig samen ontbijten terwijl vader en moeder op tijd op hun werk kunnen starten. Gezamenlijk lopen we naar school, die bij mij om de hoek is. Na schooltijd zitten we eerst samen aan tafel met een grote schaal vers fruit. Een rustmomentje na een drukke schooldag, zo ontstaan de mooiste gesprekken.  Dan mogen de kinderen zelf bepalen wat ze gaan doen, er is voldoende spel en speel materiaal aanwezig om de kinderen uit te dagen. Ook voor creatieve kinderen is er voldoende in huis om lekker creatief bezig te zijn. Ik vind het heerlijk om samen met hen bezig te zijn, een spelletje doen of met een knutselwerk bijvoorbeeld.

Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zich tijdens de opvang op hun gemak en geborgen voelen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat kinderen leren respectvol met elkaar om te gaan.  Ook vind ik het belangrijk een goede vertrouwensband met de ouders op te bouwen waardoor we op een open en eerlijke manier met elkaar kunnen communiceren.  Respect voor elkaar speelt daarbij een belangrijke rol.