Dodewaard

 

Voornaam:         Marieke                                                                           
Woonplaats:  Dodewaard
Opvang bij:  Gastouder
Eigen kinderen:  1 Dochter geboren in 2019
Speerpunten:  Kinderen laten bloeien en groeien in de prachtige boomgaard
Beschikbaar:  Dinsdag, woensdag en donderdag
Geregistreerd LRKP:  Ja

Marieke is op dit moment met Zwangerschapsverlof, begin januari 2022 zal zij weer van start gaan. 

Gastouderopvang de Bongerd 

 Mijn naam is Marieke ben 37 jaar en sinds november 2019 trotse moeder van onze prachtige dochter, Anna. Ik ben opgegroeid op het Brabantse platteland en kom uit een gezin van 5 kinderen waarvan ik de middelste ben. Sinds mijn jeugd ben ik altijd al in de weer met het zorgen voor anderen en oppassen op mijn broertje, zusje maar ook buurkinderen en neefjes en nichtjes. Variërend van enkele uurtjes in de avond tot hele dagen tijdens schoolvakanties of wanneer ouders op vakantie gingen kwam ik in huis om de zorg voor kinderen over te nemen. Maar ook ophalen en wegbrengen naar het kinderdagverblijf.  Daarnaast heb ik ook vele jaren jeugdteams getraind en gecoacht bij de plaatselijke voetbalvereniging, V.O.W. Ook was ik actief binnen het jeugdbestuur en organiseerde ik mede de activiteiten welke voor de jeugd georganiseerd werden. Denk hierbij aan speciale trainingsdagen maar ook de jeugdkampen en spelletjesdagen. Kortom, kinderen begeleiden en verzorgen is een rode draad in mijn leven.

Ik vind het heerlijk om te zien hoe kinderen zichzelf kunnen ontwikkelen en vooral om daar een steentje aan bij te kunnen dragen. Kinderen zijn het meest kostbare bezit en ik vind het fantastisch om samen met de ouders een rol in de ontwikkeling van een kind te spelen. Het geeft mij energie wanneer ik zie dat een kindje weer iets geleerd heeft en daar zelf heel trots van wordt, om ze te zien groeien en bloeien!

Mijn partner en ik wonen samen met Anna en onze honden in een ruime woonboerderij aan de rand van Dodewaard. Bij onze woonboerderij hebben wij een ruime tuin en een hobby boomgaard, vandaar de naam natuurlijk, beide zijn geheel afzonderlijk van elkaar omheind. In de grote wei lopen vanaf het voor- tot het najaar schapen met lammetjes. Volop ruimte dus om lekker te klauteren en ravotten maar ook om iedere dag weer een nieuw avontuur te beleven.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen bij mij. Pas wanneer er sprake is van (emotionele)veiligheid kan een kind zich gaan ontplooien en de wereld ontdekken. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat ieder kind zichzelf kan zijn. Kinderen uitdagen en prikkelen om uit het vertrouwde patroon te stappen en opnieuw te gaan ontdekken zodat ze zich blijven ontwikkelen. Met betrekking tot de opvoeding vind ik respect voor alles en iedereen belangrijk. Ook waarden en normen zullen dagelijks voorbij komen spelenderwijs.

In mijn vrije tijd ga ik heel graag wandelen met onze honden, Flox & Fifi. Ik vind het belangrijk dat kinderen met dieren op kunnen groeien echter hebben wij voldoende ruimte om de honden apart te leggen wanneer er kindjes zijn die hier niet van houden.

Voel me vereerd dat ik het meest kostbare bezit mag opvangen en begeleiden in het opgroeien, dit allemaal in goede samenwerking met de ouders.

Via deze link komt u op de website van Marieke:

https://www.gastouderopvangdebongerd.nl/contact/