Opvang bij de vraagouder thuis

Voornaam:         Mariecke                                                                      
Woonplaats:  Maurik
Opvang bij:  Vraagouder thuis
Eigen kinderen:  Geen
Speerpunten:

 Samen de dag beleven en veel aandacht voor een veilige band

Beschikbaar:  Maandag en dinsdag  
Geregistreerd LRKP:  Nog niet

Ik ben altijd al gek op kinderen geweest, heb bij veel buurtkinderen en familieleden opgepast. Ik ben vanuit deze passie de MBO opleiding Pedagogisch werk Jeugdzorg gaan volgen. Toen ik deze opleiding met succes afrondde was er weinig werk te vinden. Daarom ben ik een andere richting op gegaan. Gelukkig zijn de tijden verandert en is er nu weer volop werk in de kinderopvang te vinden.

Op dit moment ben ik op woensdag, donderdag en vrijdag bij een leuk gezin te vinden. Daar breng ik mijn dagen door met 2 kinderen, wat een plezier! Samen spelen en leren we veel. Ik vind het heel belangrijk om met de kinderen samen de dag door te brengen, dus lekker mee doen met hun spel. Zo ben ik erg enthousiast over spelletjes spelen, knutselen, boekjes lezen en een grote liefhebber van buiten zijn. Op pad naar de speeltuin en kinderboerderij, ik hou ervan! Uiteraard is er ook voldoende ruimte voor het eigen spel van de kinderen, even een rustmomentje voor zichzelf. Ik vind het heel belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd bij  mij voelen. Ik ben erg alert  op de signalen waarop ik de behoeften van de kinderen kan afleiden. Ontdekken wat ze nodig hebben van mij, zodat ze zich optimaal kunnen uiten en ontwikkelen. Ook ben ik duidelijk en consequent, dit biedt houvast, veiligheid en structuur.

Ik vind het belangrijk dat er duidelijke afspraken met de ouders gemaakt worden, zodat we zoveel mogelijk op een lijn zitten. Ik sta dan ook voor open en eerlijke communicatie, geef snel dingen aan. Ik vind het fijn om aan ouders een inkijkje in onze dag te geven, zodat ze weten wat we meegemaakt hebben.

Op dit moment heb ik ruimte gekregen op maandag en dinsdag voor een nieuw gezin. Dit mogen hele dagen of halve dagen, van minimaal 5 uur, zijn.